۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۴:۱۶

مهر گزارش می دهد؛

خاویار خزر جهانی شد/ مروارید سیاه در سبد غذایی اروپایی‌ها

خاویار خزر جهانی شد/ مروارید سیاه در سبد غذایی اروپایی‌ها

جویبار- با همه تحریم‌ها و اماواگرها سوگله دریای مازندران و مروارید سیاه خزر پایش را به آن سوی آب‌ها گذاشت و برای اقتصاد استان ارزآوری کرد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- علیرضا نوری کجوریان: ماهی‌ای که سال‌ها از دریای خزر به واسطه صید غیرمجاز و کاهش ذخایر رخت بربسته بود، اکنون با تکثیر پرورشی و توسعه صنایع شیلاتی به آن سوی آب‌ها و بازارهای خارج راه یافته و نام مازندران را جهانی کرده است.

پارسال صادرات ماهیان خاویاری از مازندران ۵۰۰ هزار دلار ارزآوری داشت. کشورهای مختلف مشتریان پروپاقرص سوگله مازندران هستند. در حال حاضر مازندران رتبه اول تولید ماهیان خاویاری را داراست و هرسال محصولاتش به کشورهای مختلف از جمله روسیه، آذربایجان، عراق، افغانستان و غیره صادر می‌شود.

دریای خزر بزرگترین زیستگاه ماهیان خاویاری است و بیش از ۹۰ درصد تولیدات مروارید سیاه را به خود اختصاص داده است. محمدمهدی عباس زاده معاون شیلات مازندران گفت: استفاده از آب دریا ظرفیت خوبی برای تولید و پرورش ماهیان خاویاری است.

وی با بیان اینکه مازندران رتبه اول تولید ماهیان خاویاری را در کشور دارد، افزود: در حال حاضر پرورش ماهیان خاویاری به دو صورت آب دریا و آب‌های داخلی انجام می‌شود و در اراضی ساحلی با بهره گیری از آب دریا، اقدام به تولید خاویار می‌شود.

در حال حاضر پرورش ماهیان خاویاری به دو صورت آب دریا و آب‌های داخلی انجام می‌شود و در اراضی ساحلی با بهره گیری از آب دریا، اقدام به تولید خاویار می‌شود

وی با عنوان اینکه محصولات استان به کشورهای مختلف اروپایی، حاشیه خزر و خلیج فارس صادر می‌شود، ادامه داد: خوراک آبزیان نیز به کشورهای مختلف صادر شده است.

مرکز ماهیان خاویاری چپکرود جویبار آرام آرام به قطب تولید خاویار در کشور و خاورمیانه تبدیل شده است. اسحاق اسلامی مدیر مرکز ماهیان خاویاری جویبار در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه کار از سال ۸۴ شروع شد، است می‌گوید: کارخانه تولید غذای ماهیان خاویاری نیز در این منطقه بهره برداری شده است.

خاویار خزر جهانی شد/ مروارید سیاه در سبد غذایی اروپایی‌ها

وی با اظهار اینکه در تلاش هستیم تا این سرمایه و گونه مهم خزری را احیا و بازسازی کنیم، ادامه داد: در حال حاضر مشتریان زیادی از کشورهای مختلف از جمله آلمان و ایتالیا داری.

وی با بیان اینکه فروش یک کیلو خاویار معادل ۳۰ بشکه نفت است، ادامه داد: در حال حاضر ۱۲ نوع محصول از ماهیان خاویاری تولید می‌شود که در ارز آوری برای کشور بسیار حائز اهمیت است.

با آنکه صید خاویار دریای خزر همچنان ممنوع است اما تولیدکنندگان مازندرانی با پرورش ماهیان خاویاری به بازارهای منطقه و جهان راه یافتند و سال قبل اولین محموله خاویار پرورشی از گمرکات استان صادر شده است.

صادرات ۵۰۰ هزار دلار محصولات خاویاری

حسن اسحاقی مدیرکل شیلات مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پارسال اولین محموله خاویار پرورشی از گونه قبل ماهی به روسیه صادر شد، گفت: این محصول ۱۸ هزار دلار برای استان ارزآوری داشته است.

وی میزان صادرات ماهیان خاویاری را طی سال قبل ۵۰۰ هزار دلار بیان کرد و گفت: پارسال بیش از دو هزار و ۲۷۷ تن گوشت ماهیان خاویاری و پنج هزار تن خاویار از استان به کشورهای همسایه صادر شده است.

وی ساخت مزارع پرورش ماهیان خاویاری را جزو برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و جهش تولید یاد کرد و گفت: هفته قبل دو مرکز پرورش ماهیان خاویاری افتتاح و کلنگ زنی شده است.

خاویار خزر جهانی شد/ مروارید سیاه در سبد غذایی اروپایی‌ها

مازندران علاوه بر خاویار ظرفیت‌های شیلاتی فراوانی دارد و سالانه بیش از ۱۱۰ هزار تن انواع محصولات شیلاتی در آن تولید می‌شود که بیش از ۱۱ هزار تن آن روانه بازارهای خارجی و صادراتی می‌شود.

حسن خیریان پور معاون استاندار مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ساخت پایانه صادرات شیلاتی در استان گفت: استفاده از ظرفیت دریا، آبزی پروری و صنایع شیلاتی برای توسعه صادرات و حضور در بازارهای جهانی جزئی از برنامه‌های ستاد اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود.

وی بر لزوم تسریع در تکمیل پایانه صادراتی تاکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت آبزی پروری، تولید ماهی در قفس، پرورش ماهی در آب بندان ها و مزارع شیلاتی از جمله محورها برای ارزآوری اقتصادی استان در حوزه شیلاتی محسوب می‌شود.

وی بهره گیری از ظرفیت بازارهای سی آی اس و کشورهای حاشیه خزر را برای عرضه محصولات شیلاتی امری مهم دانست و گفت: باید برای حضور در این بازارها برنامه ریزی جامع داشته باشیم.

سال گذشته در مجموع حدود ۴۰ میلیون دلار ارزآوری اقتصادی با صادرات محصولات شیلاتی برای استان مازندران محقق شد که سهم خاویار آن حدود ۵۰۰ هزار دلار بوده است. ماهی خاویاری، قزل آلای رنگین کمان، خوراک آبزیان، خاویار پرورشی در سبد صادراتی مازندران جای خود را باز کرده است.

کد خبر 5207393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۹
      2 0
      نام ایرانی و خوشبختانه جهانی دریای شمال ایران، کاسپیان است نه خزر. ایرانی باشیم کمی !!باید بگوییو خاویار کاسپین
    • IR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۹
      0 0
      یادت بخیرخاویار بروتوشکم کشورهایی که پولشون ارزش داره نوش جان کنند